Om kören

Som en av de stora körerna i Katarina församling i Stockholm bidrar Cappella Catharinae med en betydande insats i Stockholms musikliv. Kören är en traditionell à cappellakör och en viktig del i musik- och gudstjämstlivet i församlingen. Årligen ges även ett antal konserter med större verk såsom de stora mästerverken och annan musik från klassiskt till modernt.

 

Med Bachs Juloratorium fyller vi kyrkan varje jul och nyår, därutöver har vi sjungit bl.a. Brahms Requiem, Mozarts Requiem, Bachs H-mollmässa och Händels Messias. Även modern musik, till exempel av Sven-David Sandström står på vår repertoar.

Storsatsning

Under 2010 års Mahlerfestival medverkade Cappella Catharinae i Mahlers väldiga åttonde symfoni på Stockholms Konserthus. Det gav mersmak! Två år senare, i mars 2012, gjorde vi verket i egen regi i Katarina kyrka med 400 medverkande. Läs mer om arbetet här

 

Kören medverkade även vid en dataspelkonsert i Stockholms konserthus i juni 2012 och under oktober 2013 vid två tillfällen då A Sea Symphony av Ralph Vaughan-Williams framfördes tillsammans med Stockholms Filharmoniska orkester, Eric Ericssons kammarkör och solister från Storbritannien.

Under hösten 2012 och hösten 2013 medverkade kören vid flera tillfällen i Folkoperans uppsättning av Carmina Burana med Hans Vainikainen på dirigentpulten. Från Katarinakörerna medverkade även medlemmar ur Katarina Kammarkör och Katarina Nova.

Advent

Tillsammans med övriga körer i församlingen genomför vi också årligen vid första advent fyra adventskonserter med fullsatt kyrka och vid vårterminens slut Blommornas fest. Medverkan vid församlingens gudstjänster och mässor är en grunduppgift för kören.

Medlemmar

Kören består av ca femtio engagerade korister, såväl erfarna amatörer som professionella musiker som alla har en stark ambition att utöva god musik i klassisk svensk körtradition – och att samtidigt utveckla sina röster och sin musikaliska förmåga. Våra medlemmar finns här.

Företagskonserter

Cappella Catharinae sjunger också årligen vid julkonserter för ett antal stora företag som till exempel Vodafone, SAS, Telenor, Ramböll och Avanza. Dessa konserter har varit mycket uppskattade och flera av företagen har gjort det till tradition att bjuda kunder och anställda på en egen konsert med Cappella Catharinae i Katarina kyrka.


Cappella Catharinae firade sitt fyrtioårsjubileum 2009 och arbetar aktivt vidare för att bli en galant femtioåring – med fräscha röster och vital repertoar.

Bakom gardinen

(Endast för körmedlemmar)

 

 

 

 

 

 

 

 com-folder.jpg

 

Läs foldern om Cappella Catharinae

 

 

 

  

 

 

Hans Vainikainen diregent för Cappella Catharine

Läs mer om vår dirigent Hans Vainikainen 

 

 

 

 

 

 

 

 
stäng